T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / BÜYÜKORHAN - Atatürk İlkokulu

SAĞLIKLI BESLENME YOLCULUĞUM PROJESİ PRATİK ATIŞTIRMALIKLAR YARIŞMASI

PRATİK ATIŞTIRMALIKLAR YARIŞMASI 

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİN KATILIMI İLE  PRATİK ATIŞTIRMALIKLAR YARIŞMASI   YAPILMIŞ  BİRBİRİNDEN GÜZEL  6 PRATİK ATIŞTIRMALIK TARİFİ OKULUMUZ JÜRİSİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMİŞ  KATILIMCILAR ARASINDAN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİNE GÖRE EN YÜKSAK PUANI ALAN OKULUMUZ 3/B SINIFI ÖĞRENCİSİ SEMANUR ACAROĞLU NUN 'YULAFLI ENERJİ BARI' BİRİNCİ OLARAK SEÇİLMİŞTİR.YARIŞMAYA KATILAN HERKESE  TEŞEKKÜR EDERİZ.

14-04-2025

 

 

 

 

 

 

 

 

Yulaflı Enerji Barı

Tarifin Amacı: Doğal tatlandırıcı olarak kullanılan muz ve besleyici yulaf ezmesinin buluştuğu bu bar, minimal malzeme ile hazırlanıp fırınlandığında ev yapımı, bütçe dostu ve taşınabilir sağlıklı bir atıştırmalık haline geliyor.

Malzemeler:

Malzeme

Miktar

Yulaf ezmesi

1 su bardağı

Olgun muz (püre haline getirilmiş)

1 adet

(İsteğe bağlı) İnce kıyılmış ceviz veya ay çekirdeği

2 yemek kaşığı

(İsteğe bağlı) Tarçın

1 çay kaşığı

Bir çimdik tuz

-

Hazırlanışı:

  1. Karışımın Oluşturulması:
    • Geniş bir kapta yulaf ezmesini ve ezilmiş muzu bir araya getir.
    • İsteğe bağlı olarak, doğal tat ve ekstra besin değeri katmak için ince kıyılmış ceviz (veya ay çekirdeği) ile tarçını ekleyin.
    • Bir çimdik tuzu ilave edip, tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  2. Şekil Verme ve Pişirme:
    • Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup, kaşık yardımıyla bastırarak eşit kalınlıkta (yaklaşık 1 cm) yayın.
    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15–20 dakika pişirin.
  3. Soğutma ve Dilimleme:
    • Fırından çıkan karışım tamamen soğuduktan sonra, dikdörtgen parçalar halinde dilimleyerek bar haline getirin.
  4. Paketleme:
    • Enerji barlarını hava almayacak küçük kaplarda veya streç filme sararak, okulda tüketmek üzere hazırlayabilirsiniz.

14-04-202514-04-202514-04-202514-04-202514-04-202514-04-2025

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2025 - Güncelleme: 15.04.2025 15:03 - Görüntülenme: 56
  Beğen | 0  kişi beğendi